joi, 28 octombrie 2010

De ce nu a trecut moțiunea

Incăpățînarea cu care coaliția de guvernămînt nu acceptă că, atunci când o mre parte a cetățenilor le este ostilă, ar face mai bine să se odihnească o vreme în opoziție pentru a-și reface forțele nu derivă, cum ați putea crede, dintr-o rezonabilă disperare în fața ideii că în generația asta nu vor mai putea să se reabiliteze. Nu, nu despre asta e vorba, ci despre cu totul altceva. Fiți atenți:
Azi dimineață am vorbit la telefon cu o bună prietenă dintr-un oraș moldovenesc de frunte. Nu i-am cerut voie să fac public acest lucru, drept care nu-i dau numele, dar vă spun că mi-a relatat ceva cu totul excepțional, în legătură directă cu faimoasa reformă a administrației. O manevră despre care nu citisem nimic. Am verificat imediat pe Google și am constatat că tema apărea din plin, dar aproape exclusiv în presa din provincie (ceea ce arată indubitabil cît de infantili sîntem și noi, bloggerii, nu numai presa și mult-hulita "clasă politică").

Ajunge cu atîta suspans : se pregătește o reformă a administrației locale, al cărei pivot este operația de COMASARE A COMUNELOR, astfel încît niciuna să nu aibă mai puțin de 5.000 locuitori. În această operație, privilegierea comunelor cu primari PD-L, UDMR și UNPR va fi de-a dreptul scandaloasă, cum se intuiește încă de pe acum. Prin nenumărate tertipuri, vor fi păstrați taman acei primari din zona guvernamentală și scoși din joc ceilalți. Unde nu se va putea rezolva simplu, se va rezolva mai complicat: pasul 1: primari interimari de la PDL/UDMR, pasul 2 - alegeri cîștigate neapărat de candidații PDL. DAcă la anul pe vremea asta mai toate comunele patriei vor fi portocalii, cine oare va cîștiga alegerile din 2012, 2014, etc.?

Un comentariu:

  1. Doamnă profesor,
    suntem deja în dictatură. Una mai perfidă decât fosta.
    În dictatura ceauşescului, toată ţara, de la cioban analfabet la politruc ordinar, ştia că trăim sub dictatură. Toate ţările lumii ştiau că suntem un popor cu bocancul pe grumaz.
    Asta a băsescului-pdl e una mârşavă şi discretă.
    Nu ne mai execută în văzul lumii,să ia cineva poziţie, să ne vină în ajutor sau măcar să remarce că suntem supuşi exterminării; ne vâră în pivniţă şi ne încuie acolo. Murim tăcut, pe şest, victime anonime, în condiţiile în care o bună parte din conaţionali, cărora li s-a efectuat spălarea creierului, ajung să aprobe şi să încurajeze procedura, nebănuind că pot fi următorii...

    Un exemplu: acum câteva zile un spălat de-ăsta pe creier zicea că n-are importanţă cum funcţionează justiţia în România! Oamenii cinstiţi n-au de-a face cu justiţia.
    M-a îngheţat comentariul lui.

    RăspundețiȘtergere