marți, 5 iunie 2012

Egalitate vs democrație

De luat aminte! Valabil pentru toţi! La vot, un prost este egal cu un deştept. 
Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepti, pentru că, din doi deştepti, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că totul e lipsit de sens. Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepti, pentru că, din trei deştepti, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că o să iasă tot ăia şi n-are sens să se mai ducă. Patru proşti contra patru deştepţi? Exclus! Din patru deştepti, unul n-are Mercedes şi i se pare că n-o să se schimbe nimic, altul ştie oricum cine o să iasă, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun de cinematecă.
Asta e democraţia: 100 de deştepti care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează!!!
 Nu te duci la vot? Lasa ca se duc ai lor! 
"Fraierii" cumpărați cu sacoșe electorale și promisiuni aiuristice iți vor decide soarta. Ție și copiilor tăi. In veacul vecilor, amin!

4 comentarii:

  1. Da, Doamnă!
    Aveţi perfectă dreptate.
    Totuşi, ce e de făcut?
    Fiindcă proştii sau deştepţii se vor duce la vot, exact aşa cum vor ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SIngura soluție e să strîngem cît mai mulți deștepți dintre ai noștri - familie, prieteni, colegi - și să-i luăm cu noi la vot.
      Și să ne uităm atent pe liste, să nu voteze tot neamul nostru cel adormit. Eu îmi regăsesc de fiecare dată familia, de fiecare dată și oblig să o șteargă din liste. Am auzit de la Rareș Mănescu într-o emisiune la Realitatea că în sectorul lui sînt și peste o mie de persoane înscrise în același apartament de bloc. Atenție.

      Ștergere
  2. Dar 4 bugetari + 4 pensionari contra a 2 din mediul privat ce da? Mie imi da ca aia 2 din urma or sa vrea sa devina ori bugetari, ori pensionari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regret că v-a fermecat discursul lui Boc: nu am vreo slăbiciune față de bugetari, dar nu aș vrea să trăiesc într-o țară fără armată, poliție, diplomație, școli și spitale. Cît despre pensionari, vă rog să vă gîndiți de trei ori dacă, după ce ați fi muncit, ca mine, jumătate de secol, cotizînd luna de lună, v-ar conveni să fiți insultat doar fiindcă vă solicitați banii depuși.

      Ștergere