joi, 11 octombrie 2012

Manipulare x 2


Am primit din partea d-lui RADU CĂLIN CRISTEA următorul mesaj de interes general:

Domni, Doamne, 
Iata încă o mostra de manipulare, inducînd ideea unei noi îngrijorări a UE legate de pretinsa ”nerespectare a statului de drept din Romania”. Ce se scrie, de exemplu, în ”Gândul”: http://www.gandul.info/international/ft-ue-inaspreste-conditiile-de-aderare-ca-urmare-a-nerespectarii-statului-de-drept-in-romania-10192428 .

În ediția online a FT titlul este doar ”Bruxelles-ul întărește normele/regulile/legile de aderare in UE”. Iată însă articolul: http://www.ft.com/intl/cms/s/0/90e5df80-12f1-11e2-bca6-00144feabdc0.html#axzz28yzJA6n9 

Așadar, Bruxelles-ul, reprezentat de Stefan Fule, comisarul însărcinat cu extinderea UE, face trimite doar la ”lecțiile învățate din precedentele extinderi (ale UE)”. Comisarul nu face absolut nicio trimitere la Romania sau Ungaria (ideea că ”admite” este infirmata de menționarea șirului de state ce bat la ușa UE si creeaza legitime motive de îngrijorare), ci se referă strict la țările aspirante, adica, în ordine, Croația, Serbia, Kosovo, Muntenegru și Albania.  De acord, poate mai puțin in cazul Albaniei, toate aceste state au șocat prin încălcări grave ale drepturilor omului, sîngeroase conflicte interetnice, masacre (Srebrenita?). 

În concluzie - nu Bruxelles-ul face trimitere, cu citat și ghilimele, la nerespectarea statului de drept din Romania, ci autorul postării online, adică James Fontanella-Khan care iată ce CV are: http://www.journalismfestival.com/speakers/fontanella-khan-james/ Fontanella face trimitere în textul său la un articol postat în 11 iulie în FT de Petre Spiegel unde se dezvoltă ideea ”Loviturii de stat” de la București. Pe Fontanella și Spiegel îi leagă o mare pasiune pentru sport - primul cu fotbalul, celălalt cu baseballul: https://fr.twitter.com/SpiegelPeter

Cu siguranță că această știre va face înconjurul presei pro-Băsescu. Ideal ar fi ca, totusi, coneva sa-l întrebe pe comisarul Fule daca a declarat ceea ce este citat de FT si, mai ales, ”Gândul”. 
 Pt. conf., RC Cristea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu